GVi skapade inte Gofido för att vi älskar försäkringar. Vi skapade Gofido för att det behövs.

Idén är egentligen väldigt enkel. Samla ihop pengar från flera personer till en gemensam reserv. Den som har otur får sedan ta av potten. Det kallas kort och gott försäkring.

Problemet är att idén inte utvecklats på över 100 år. Idag sitter vi därför med fel, dyra och uppblåsta försäkringar. Som kostar miljarder i onödan. Vi vanliga konsumenter betalar alldeles för mycket för fel saker. Det enda vi vill är att känna en trygghet i att det finns hjälp när det väl behövs – när oturen är framme. Och för det ska vi inte behöva betala överpriser.

kunna erbjuda de bästa möjliga produkterna till våra kunder.

Försäkringsbolag:

Gofido Försäkring

Hemsida:
Kundjänst:

010-551 39 00

Försäkringar via oss:

Hemförsäkring, 

Hemförsäkring

Mer information från Gofidoförsäkring:
Vad är hemförsäkring?

Den ger dig ett grundläggande skydd mot skador som kan hända dig och dina saker både i och utanför hemmet. Det fina med en hemförsäkring är att alla som bor i hushållet automatisk blir försäkrade, så länge de är skrivna och folkbokförda på adressen. Med Gofidos hemförsäkring för hyresrätt kan du med andra ord alltid känna dig trygg med att hela familjen har det skydd de behöver. Gofido vaktar er och hjälper er när det behövs.

Måste du ha en hemförsäkring?

Det finns endast en försäkring du måste ha enligt lag och det är en trafikförsäkring för din bil. Med det sagt är det alltså inte ett måste att skaffa en hemförsäkring, men skulle något hända och du inte är försäkrad riskerar du att få betala av kostnaderna. Med Gofidos hemförsäkring är du alltid skyddad och behöver inte oroa dig för att stå själv med en massa tråkiga kostnader om något händer.

Vad täcker din försäkring?

I Gofidos hemförsäkring för hyresrätt får du alltid ett grundskydd och kan sedan anpassa försäkringen efter dina behov. Du väljer själv vilka saker du vill ska ingå och kan köpa till de tillägg du känner du behöver. hemförsäkringen täcker alltid nedanstående händelser:

får om du dör. I första hand betalas ersättningen ut till din maka/make, registrerade partner eller sambo. Om sådan inte finns går ersättningen till dina barn. Om barn saknas går ersättningen till övriga arvingar enligt allmänna arvsordningen. Du kan dock ange att ersättningen ska betalas ut i en annan ordning, eller till andra personer, genom att registrera ett skriftligt förmånstagarförordnande.

Det flesta skador som rör din hyresrätt är din hyresvärd ansvarig för, men ibland kan oturen vara framme och du kan råka ut för en skada på fast inredning, som exempelvis en inglasad balkong eller nya vitvaror som du själv har bekostat och som vid skada inte kan ersättas genom annan försäkring.

I din hemförsäkring ingår det alltid ett skydd för de saker du själv har valt både i och utanför hemmet. Har du oturen att få inbrott i hemmet och dina saker blir stulna eller om dina saker förstörs när du är ute någonstans så har du oftast rätt till ersättning. Tänk bara på att när det kommer till stöldbegärliga saker som till exempel mobil, dator och smycken är det viktigt att du är rädd om dem och förvarar dem säkert.

Tips! Är du lite extra otursförföljd eller glömsk kan du lägga till Gofidos allrisktillägg på din hemförsäkring. Då får du ett utökat skydd för dina saker och kan få ersättning även om du råkar orsaka en olycka själv.

Du kan alltid känna dig trygg på din resa när du har vår hemförsäkring för hyresrätt. Det ingår ett skydd i hela världen i 30 dagar där du får hjälp om du skulle bli sjuk på din resa, dina saker skulle bli stulna eller förstörda samt om du skulle vara med om en olycka. Reseskyddet kan ge dig ersättning om du till exempel måste flygas hem akut vilket kan kosta väldigt mycket.

Tips! Vill du ha ett extra skydd på din resa kan du lägga till Gofidos restrubbelförsäkring. Tänk bara på att kolla upp vilka försäkringar du får genom ditt kreditkort när du betalar resan eller via ditt flygbolag som du åker med så att du inte blir dubbelförsäkrad.

Är du under 26 år får du alltid ett överfallsskydd från Gofido. Skulle du råka ut för något så tråkigt som en misshandel eller ett sexualbrott har du rätt till att få ersättning. Kontakta oss så gör vi en egen bedömningen av fallet även om inte gärningsmannen blir dömd. Är du äldre en 25 år kan du enkelt lägga till ett överfallsskydd på din hemförsäkring så att du kan känna dig trygg i vardagen.

Vanliga frågor om din hemförsäkring för din hyresrätt

Vi vill att du alltid ska vara rätt försäkrad till rätt pris. Det innebär att alla våra medlemmar har olika pris beroende på hur de bor, hur många de bor med och vilka tillval de väljer.

Du måste inte ha en hemförsäkring men du bör ha en. I annat fall kan det kosta väldigt mycket för dig om oturen skulle vara framme. Bor du i hyresrätt räcker det med en hemförsäkring men bor du i bostadsrätt är det bra om du har ett bostadsrättstillägg som skyddar vid till exempel brand- och vattenskador.

Translate »