skip to Main Content
Mortgage white

Jämför bankernas erbjudanden

Besked på 30 sekunder Svar från flera långivare Endast en UC

Vanliga frågor och svar privatlån:

  • Vara minst 18 år
  • Vara folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år
  • Inneha en inkomst från arbete eller pension
  • Inneha en årsinkomst på minst 120 000 kr
  • Vara skuldfri hos Kronofogden i minst 6 månader

Ja, vissa långivare tillåter upp till 10 betalningsanmärkningar men du får inte ha skuld hos Kronofogden. Du måste dock ha ordnat ekonomi och medsökande.

Med Bestfinder kan du låna från 5 000 kronor upp till 500 000 kronor.

Bankerna prövar din ansökan för att ta reda på din ekonomiska situation och för att bedöma din framtida förmåga att betala tillbaka lånet. Utifrån detta bestämmer varje bank och långivare hur mycket du kan låna.

Tips. En bra riktlinje är att inte ansöka om ett lån som överstiger mer än 90% av din årsinkomst.

Räntan sätts inte av Bestfinder utan av de banker och låneinstitut som vi arbetar med.

Varje bank och långivare behandlar din ansökan individuellt. Den ränta som de erbjuder bestäms utifrån din kreditupplysning och deras interna riskbedömningar om din (och eventuell medsökandes) återbetalningsförmåga och kreditrisk.

Räntan mellan olika banker och långivare varierar beroende på vem eller vilka som söker. Det är därför viktigt att jämföra med många banker och långivare för att hitta den lägsta räntan för just dig, vilket Bestfinder hjälper dig med.

Viktigt. Du måste skicka in en ansökan för att få reda på vilken ränta bankerna och låneinstituten kan erbjuda dig.

Att ansöka om lån med Bestfinder är helt gratis! Bestfinder tar ut en avgift av bankerna och det tillkommer inga räntepåslag eller extra kostnader för dig. Bestfinder är en marknadskanal för bankerna, precis som TV- eller radioreklam.

Utbetalningstiden brukar vara relativt snabb, men varierar beroende på vilken långivare och signeringsmetod som du väljer.

BankID

Du öppnar en länk till ett digitalt skuldebrev som du skriver under med BankID. Pengarna kan sättas in på ditt bankkonto eller skickas till dig i form av en utbetalningsavi som du sedan kan gå med till en bank som hjälper dig att lösa in den. Du får vanligtvis pengarna utbetalda till ditt bankkonto redan samma dag om du signerar skuldebrevet med BankID.

Post

Ett skuldebrev skickas till dig med posten vilket du skriver under och retunerar. När långivaren fått ett signerat skuldebrev i retur tar det ca 2-5 arbetsdagar innan pengarna finns på ditt bankkonto.

Kontor

Du går direkt till långivarens kontor under kontorstid och skriver under ett skuldebrev och får pengarna utbetalad eller överförda till ditt bankkonto.

Viktigt. Avvikelser kan förekomma då Bestfinder inte kan påverka hur lång tid varje långivare behöver för att behandla ditt ärende.

Endast en kreditupplysning hos Upplysningcentralen (UC) kommer att registreras på dig, men du kan få flera omfrågandekopior från de banker som har tittat på din kreditupplysning. I enstaka fall kan vissa banker ta in ytterligare information som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet.

Du väljer återbetalningstid själv, från 1 år upp till 15 år. För mindre lån så kan det vara lönsammare att ha en kortare återbetalningstid. Det totala beloppet att återbetala stiger desto längre återbetalningstiden är.

Du kan när som helst lösa lånet i förtid eller betala in extra pengar utan att det kostar någonting.

Kontakta banken eller låneinstitutet så hjälper de dig.

Vi tar fram erbjudanden från svenska banker på mindre än 24 timmar!

Translate your Language »